Tro det eller ej!

Förra veckan smygstartade vi vårt nya tema Tro det eller ej! Temat kommer handla om våra fem världsreligioner: kristendom, judendom, islam, buddhism och hinduism. Fram till jul kommer vi arbeta med kristendom och judendom. I klassrummet har vi satt upp ett träd som vi kommer fylla med begrepp och symboler som tillhör kristendom, judendom och islam. På stammen ser vi vilka likheter som finns mellan dessa tre religioner. 

Eleverna är redan peppade för avslutningen av detta tema då eleverna kommer få hitta på en helt egen religion med heliga byggnader, skrifter, symboler, gud osv. och bygga den i Minecraft. 

Idag var vi även på Flemingsbergs bibliotek. Alla lånade 3-4 böcker med sina nya lånekort. De som inte hade lånekort fick låna på mitt. Eleverna kommer ha böckerna i skolan på tystläs men några har även valt att ta hem en bok för att läsa hemma. Helt ok såklart men viktigt då att hålla reda på boken, en borttappad bok kostar 100 kr. Lånetiden är till 9/1 och vi kommer boka in ett nytt besök då vi kan lämna tillbaka böckerna och låna nya. 

/Rebecka 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s