Forntid och idrottsgrupper

Under veckan som varit har vi fortsatt arbetet med Forntiden och börjat läsa om jägarstenåldern. Vi har sett på en kort film om hur vi kan se spår från forntiden i naturen och vi har läst om livet på stenåldern. Vi övar på att komma ihåg det vi ser under de korta filmerna genom att efteråt skriva ned vad vi lärt oss från filmen. Idag gjorde vi samma sak när vi lärde oss mer om buddhismen och Bodhidagen. Trygghetsteamet hade gjort en riktigt bra lektionsplanering där vi fick lära oss massor om Buddha och högtiden Bodhi som infaller imorgon. Vi såg en kort video om Buddha, skrev ned vad vi lärt oss, spelade en Kahoot och ritade sedan Busdha under Bodhiträdet där han blev upplyst.

Varje dag ser vi också Visättraskolans egna julkalender och öppnar en lucka i snällkalendern där vi i klassen får uppdrag som vi ska utföra under dagen. Det betyder att vi startar dagarna med julmys i klassrummet!

Det har blivit ändringar i idrottsgrupperna på grund av ändrat elevantal. Kika in när era barn har idrott/simning i veckoplaneringen. 

Ha en fin helg!
/Malin och Zubair

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s